ANTI-BOOKER SPECIALIST
Ευάγγελος Μίχος
18/04/2024 — 03:00 π.μ.

Το... μακιγιάρισμα της Φενέρ & το κομβικό πρώτο ημίωρο της Τούμπας

Ρεβάνς για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που έχουν και οι δυο την ευκαιρία να γράψουν ιστορία. Την έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρώτα από όλα και όλους...

ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αν δεν ήταν ο... Ρέτσος οι ερυθρόλευκοι θα είχαν αγκαλιάσει την πρόκριση από το Καραϊσκάκης. Βέβαια και με το 3-2 του πρώτου αγώνα κατεβαίνουν απόψε για δυο αποτελέσματα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς Μεντιλίμπαρ, θεωρώ πως και στην τουρκική έδρα καζάνι θα... μακιγιάρει πάνω στις δομικές αδυναμίες της Φενέρ, τις οποίες... ξεγύμνωσε πριν από μια εβδομάδα. Περιμένω, λοιπόν, ένα... ίδιο τακτικά μεγάλο παιχνίδι από τους ερυθρόλευκους, υψηλής έντασης και πίεσης στην άμυνα των γηπεδούχων...

pamestoixima.gr

Η Φενέρ έχει μεσοεπιθετικά πολύ ποιοτικούς παίκτες, που σε χαμηλό τέμπο και κυκλοφορώντας την μπάλα γύρω και μέσα στην περιοχή σου σε σκοτώνει. Αυτό δεν πρέπει να της το επιτρέψει ο Ολυμπιακός έχοντας σαν μπροσούρα τα 60 λεπτά του πρώτου τους αγώνα. Φρέσκος είναι για να αντέξει ενεργειακά, έχει μια σούπερ επιστροφή, αυτή του Ποντένσε και την παράδοση με το μέρος του, βγάζοντας το... όνομα/ την... φήμη του "Τουρκοφάγου" (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ). Κόντρα στην Φενέρ μετράει 3 σερί νίκες με 7-2 γκολ!! Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 7-2-3 στα παιχνίδια τους με τουρκικές ομάδες, έχοντας ισορροπημένο απολογισμό, 3-0-3 στις επισκέψεις τους.

Η τουρκική ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο και παρότι η ώθηση που αναμένεται να πάρει από τους οπαδούς της μεγάλη, δεν την θεωερώ καθόλου φερέγγυα στην άμυνα, έχει ένα σύνολο μισθοφόρων και όχι καλύτερο/πιο συμπαγές από του Ολυμπιακού. Μετράει 1-2-1 η Φενερμπαχτσέ όταν φιλοξενεί ελληνικές ομάδες...

Τι λένε οι αριθμοί των δυο ομάδων: 10/15 over 2,5 o φετινός ευρωπαϊκός απολογισμός του Ολυμπιακού, 12/15 ο αντίστοιχος της Φενερμπαχτσέ, που έχει φέρει 6-0-2 σε 8 εντός έδρας ματς στο Κόνφερενς (τα 7 με Over 2,5)! Όπως και ότι στα 9 εντός έδρας παιχνίδια της μέσα στο 2024 (σε όλες τις διοργανώσεις) η Φενέρ κράτησε ανέπαφη την εστία της μόνο στο κυπελλικό... 7-0 κόντρα στην Αντανάσπορ (χαμηλότερη κατηγορία)!

pamestoixima.gr

Τι παίζουμε, λοιπόν; Σίγουρα όχι τον άσο σε απόδοση 1,61. Έτσι κι αλλιώς κι αγωνιστικά το βλέπω Χ2 στην ΔΕ, σε απόδοση 2,27. Τόσο το Οver 2,5 σε τιμή 1,54, όσο και το G/G σε τιμή 1,60 είναι σχετικά χαμηλά λόγω στατιστικών, οπότε θα προτιμήσω τον συνδυασμό του Οver 2,5 και του G/G σε απόδοση 1,88. Από ειδικά πάω με το πέναλτι που είναι... ψωμοτύρι για την Φενέρ και προσφέρεται σε απόδοση 2,55 στο pamestoixima.gr και το δοκάρι στο 1,90.

ΠΑΟΚ-ΜΠΡΙΖ: Ένα ματς - και μάλιστα στο παραδοσιακό κάστρο του - και μια νίκη με δυο γκολ διαφορά, χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από την μεγαλύτερη επιτυχία της ευρωπαϊκής ιστορίας του, δηλαδή την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και ένας αντίπαλος όπως η Μπρίζ, που στις προηγούμενες 6 επισκέψεις της στην Ελλάδα δεν κέρδισε ποτέ, ενώ εκτός έδρας χάνει αρκετή από την δυναμική της (1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες στις 7 τελευταίες εξόδους της)!

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Βέλγιο ο δικέφαλος μετά από ένα κακό παιχνίδι του ήταν τυχερός που παρέμεινε ζωντανός, χάνοντας μόλις με 1-0. Η Μπριζ του έδειξε όλα της τα πλεονεκτήματα: δηλαδή πως είναι σε... καλό φεγγάρι, πως η θετική αύρα του νέου προπονητή της συνεχίζεται, πως πρόκειται για μία αθλητική & γυμνασμένη ομάδα, με παίκτες που γνωρίζουν τα βασικά και αγωνίζονται σε υψηλές εντάσεις. Κυρίως δε, πως ο ρυθμός της Μπριζ δεν έχει καμία σχέση με τον ρυθμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία απέκλεισε με επική ανατροπή στην ρεβάνς του προηγούμενου γύρου.

pamestoixima.gr

Ειλικρινά δεν την περίμενα τόσο καλή την Μπρίζ, βασικά μου έδειξε πως είναι ομάδα που δεν πολυταιριάζει στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Για να είμαι ειλικρινής, θα την θεωρούσα μεγάλο φαβορί για την πρόκριση απόψε, αν δεν ερχόταν στην Θεσσαλονίκη με τόσες κομβικές απουσίες (ο φουλ μπακ της και πρώτος σε ασίστ, ο τρομερός Ντε Κάιπερ / ο πρώτος της σκόρερ και λόγω σωματότυπου - δεν... τζαρτζάρεται - υπερ απαραίτητος στο στυλ παιχνιδιού της, ο Τιάγκο/ ο πιο έμπειρος- αξιόπιστος στόπερ της, ο Μέχελε συν τον γνωστό κίπερ Μινιολέ, τον υπερ πολύτιμο εξτρέμ - με 23 γκολ και 8 ασίστ σε 46 αγώνες - Όλσεν και τον ημι-βασικό χαφ Όλσεν, οι τρεις αυτοί έλειπαν και στο πρώτο ματς)!!

Ακόμη και έτσι όμως, εκτιμώ πως χρειάζεται υπέρβαση από πλευράς ΠΑΟΚ για να έρθει η πρόκριση. Το αποτέλεσμα/σκορ όμως, που πήρε στο Βέλγιο, ήταν το καλύτερο που μπορούσε βάσει εμφάνισης αφού τον κρατάει στο κόλπο. Καλείται βέβαια να επαναλάβει μια ακόμη ανατροπή αλλά έχει την ψυχολογία αφού το έκανε, στο ίδιο γήπεδο και με αντίστοιχα ακόμη πιο άσχημα δεδομένα, κόντρα στους Κροάτες. Και το ... διέπραξε με πολύ εμφατικό τρόπο.

Οκ η Κλαμπ Μπριζ έδειξε πως είναι ανώτερη ομάδα από την Ντιναμό, από την άλλη βέβαια είναι λογικό να σκεφτεί κανείς το πόσο χειρότερη θα μπορούσε να εμφανιστεί απόψε η ελληνική ομάδα. Πόσο μάλλον όταν το γκρουπ του Λουτσέσκου θα είναι φρέσκο ενώ δεν έχει κάνει ποτέ την τρέχουσα σεζόν δυο κακές εμφανίσεις & δυο ήττες με τον ίδιο αντίπαλο!! Επειδή όπως προανέφερα δεν είναι διόλου αμελητέες οι απουσίες των Βέλγων... Και επειδή θεωρώ μετρ τον Λουτσέσκου στην προετοιμασία τέτοιων αγώνων, σε μία Τούμπα που δεδομένα θα βράζει, ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει ξανά και να πάρει τη νίκη/πρόκριση.

pamestoixima.gr

Θεωρώ πάντως κομβικό για την ασπρόμαυρη πρόκριση το πρώτο ημίωρο της αποψινής αναμέτρησής τους. Εξηγούμαι: η Μπριζ δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίωρο των 6 αγώνων του ομίλου της, στους 2 αγώνες με τη Μόλντε στον προηγούμενο γύρο, όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Βέλγιο! Αντίθετα, σκόραρε 6 φορές μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών στους ίδιους αγώνες!! Κατά συνέπεια πρέπει ο ΠΑΟΚ να σκοράρει ο ίδιος και να κρατήσει το μηδέν παθητικό στο πρώτο ημίωρο της ρεβάνς με τους Βέλγους. Συγχρόνως, να περιορίσει τον δαιμόνιο 18χρονο εξτρέμ Νούσα που θα ξεκινήσει...

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 6 εντός έδρας παιχνίδια του δέχεται γκολ ανεξαρτήτως διοργάνωσης ενώ προέρχεται από 4/5 G/G & Over 3,5 (UECL & SL). Σκόραρε 2+ γκολ στα 6/7 πρόσφατα εντός έδρας στο UECL και δεν έχει... ευρωπαϊκή ήττα στην Τούμπα (5-3-0) από τον Απρίλιο του 2022. Πολύ καλή παράδοση έχει και ο Αλί Σαμάτα κόντρα στην Μπριζ, αφού αγωνίστηκε 6 σεζόν στο Βέλγιο με τις Γκένκ και Αντβέρπ. Σε 20 αναμετρήσεις κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, σκόραρε 6 γκολ.

pamestoixima.gr

Από την άλλη πλευρά, 5-5-3 υπέρ των Φλαμανδών ο συνολικός απολογισμός τους κόντρα σε ελληνικές ομάδες, ενώ μετράνε 6/11 προκρίσεις όταν κέρδισαν το πρώτο ματς στην έδρα τους με σκορ 1-0. Καλό πάντως θα είναι για τον ΠΑΟΚ να αποφύγει την διαδικασία των πέναλτι αφού η Μπριζ έχει το απόλυτο, 4/4 προκρίσεις στα πέναλτι !!

Καλή η ανάλυση και η στατιστική αλλά τι θα παίξουμε; Νίκη ΠΑΟΚ & Οver 2,5 στο 2,65 αλλά και G/G & Over 2,5 σε απόδοση 2,07. Όπως και τον Κουλιεράκη anytime σκόρερ στο 6,00. Σε αποδόσεις του pamestoixima.gr.

mixos
ANTI-BOOKER SPECIALIST
Ευάγγελος Μίχος
18/04/2024 - 03:00
Goal - Goal & Over 2.5
Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός
1.88
Goal - Goal & Over 2.5
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ
2.07
mixos
ANTI-BOOKER SPECIALIST
Ευάγγελος Μίχος
18/04/2024 - 03:00
πέναλντι
Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός
2.55
Κουλιεράκης να σκοράρει
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ
6
Σούπερ Τριπλή Προσφορά* Γνωριμίας. Χωρίς Κατάθεση. Δωρεάν για όλους!