ANTI-BOOKER SPECIALIST
Ευάγγελος Μίχος
02/05/2024 — 11:58 π.μ.

Ο Ολυμπιακός σκοράρει, η Μπριζ παίρνει αποτέλεσμα

Το περασμένο φθινόπωρο ο Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ έπαιξε στο Λονδίνο και έχασε δύσκολα με 1-0 από την Γουέστ Χαμ, στον όμιλο του Europa League,. Απόψε οι ερυθρόλευκοι στο Μπέρμιγχαμ, σε ένα γήπεδο που έχουν λυγίσει οι πάντες φέτος στην διοργάνωση, παίζουν τον... πρώτο γύρο ημιτελικού Conference League, κόντρα στη Άστον Βίλα - που είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τα "σφυριά" και με καλύτερο προπονητή, ο Έμερι από τον Μόγιες, ο οποίος έχει και... τεχνογνωσία ευρωπαϊκών τελικών - ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ αλλά και με πιθανότητες αποτελέσματος. Λόγω... Μεντιλίμπαρ ασφαλώς αφού ο Βάσκος μέσα σε 3 μήνες κατάφερε να μαζέψει τον Ολυμπιακό παρουσιάζοντας την καλύτερη εκδοχή μιας ομάδας που ξέρει να αντιστέκεται. Οπότε... καθόλου δεν ξεγράφω τον Ολυμπιακό, το αντίθετο μάλιστα, σε μια αναμέτρηση που περιμένω να έχει... "ιστορία"!

pamestoixima.gr

Ο κόουτς Έμερι, Βάσκος κι αυτός, είναι... "Ευρωπαΐστης" , που σημαίνει πως ξέρει να εκτιμάει την αξία μιας παρουσίας σε τελικό εκτός νησιού, πόσο μάλλον να τον κατακτήσει κιόλας. Το έχει κάνει 4 φορές με το Europa League άλλωστε, θεωρείται και μετρ στα νοκ άουτ! Άρα δεν... υιοθετώ όλους εκείνους που βεβαιώνουν πως θα βάλει σε... τρίτη μοίρα τα ματς με τον Ολυμπιακό επειδή έχει προτεραιότητα την 4η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ που θα τον στείλει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Θυμίζω απλώς ότι ο Ουνάι Έμερι έχει φτάσει στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, άλλες 6 φορές. Στις 5 πήρε την πρόκριση για τον τελικό!!

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 9 χρόνια κι αφού είχαν προηγηθεί 12 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του με αγγλικές ομάδες, το ίσιωσε τελείως, φτιάχνοντας το... ισοζύγιο του με κλαμπ από τη Γηραιά Αλβιόνα. Ήταν να γίνει το πρώτο διπλό επί της Άρσεναλ αφού από τότε το κοντέρ γράφει συνολικά 3-1-4. Αυτή βέβαια είναι η πρώτη φορά που Άστον Βίλα και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι, ενώ γενικά οι "Βίλανς δεν έχουν... παρελθόν με ελληνικές ομάδες...

pamestoixima.gr

Παρελθόν όμως, έχει ο κόουτς Μεντιλίμπαρ με τον συμπατριώτη του κόουτς της Άστον Βίλα. Άλλωστε όπως ομολόγησε ο Έμερι : "ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας επιτυχημένος προπονητής στην Ισπανία και τον σέβομαι πολύ. Ξεκίνησε λίγο-πολύ όπως εγώ, βρισκόμασταν στο ίδιο πρωτάθλημα και γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Είναι ανταγωνιστικός και πέρυσι κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, όπως το έχω κάνει κι εγώ. Ξέρω, επίσης, ότι χτίζει ομάδες που πάντα παλεύουν». Στον... απολογισμό, ο Μεντιλίμπαρ έχει 4-2-7 ρεκόρ καριέρας vs Έμερι. Ουσιαστικά στα μισά ματς ο Έμερι δεν μπόρεσε να τον κερδίσει, παρότι ήταν συνήθως στις ισχυρές ομάδες. Κάτι που ασφαλώς συμβαίνει και τώρα αφου η Άστον Βίλα είναι η ισχυρή και το γκράντε φαβορί

Ο Έμερι έχει όντως συνθέσει ένα εξαιρετικό γκρουπ, με εντάσεις, ταχύτητα και ποιότητα μπροστά. Διαθέτει και έναν παίκτη - ορχήστρα όπως ο τρομερός Γουότκινς, που μπορεί να κάνει ζημιά κάθε άμυνα. Το πρόβλημά της είναι στα μετόπισθεν, έχει κενά ενώ συχνά υποπίπτει σε ατομικά λάθη. Για αυτό είναι μεγάλη απώλεια η απουσία του Μαρτίνες (θα τον αντικαταστήσει ο πρώην του ΠΑΟΚ, ο 34χρονος Σουηδός Ρόμπιν Όλσεν).

Ο Μεντιλίμπαρ, από την πλευρά του, δεν πάει να παίξει άμυνα/παθητικά κι ας αντιμετωπίζει την 4η καλύτερη Πρεμιερλιγκάτη ομάδα, που είναι και το απόλυτο φαβορί για κατάκτηση του Conference. Επίσης, ο Φορτούνης έχει παράδοση σπουδαίων εμφανίσεων κόντρα σε αγγλικές ομάδες, ο Ποντένσε έχει... παρελθόν με την Βίλα ενώ το κίνητρο παικτών όπως οι Κάρμο, Έσε, Ρίτσαρντς λόγω... Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Και μην ξεχνάμε την ιστορική συγκυρία της παρθενικής παρουσίας του Ολυμπιακού σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης αλλά και της διεκδίκησης της συμμετοχής σε έναν τελικό, κίνητρα που προφανώς ξεπερνούν κάθε τι άλλο.

pamestoixima.gr

Κατά τα άλλα η Άστον Βίλα σκόραρε στα 30/31 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της ενώ τα 6/7 τελευταία εντός έδρας της ήταν G/G & Over 2,5 γκολ. Και ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα μπροστά αλλά και οι Βίλανς τα κενά στην άμυνα, για να έρθει το G/G που πληρώνει 1,84! Δεύτερη επιλογή το Over 2,5 με απόδοση 1,64 στο pamestoixima.gr.

Στον άλλο ημιτελικό δικαίως βρίσκεται η Μπριζ και όχι ο ΠΑΟΚ. Η βελγική είναι σε τρομερό μομέντουμ: δεν έχει ηττηθεί στους 8 τελευταίους αγώνες της (7-1-0 το σερί που τρέχει), μετράει 6 σερί νίκες, οι 3 εκτός έδρας αλλά και 6 νίκες στα 7 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο conference league (19-5 τέρματα). Η συνολική παράδοση της με ιταλικές ομάδες είναι νορμάλ 5-5-10. Βρίσκεται ξανά στην ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 33 χρόνια και στα μάτια μου είναι το Νο 2 φαβορί για κατάκτηση, που σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί ξανά σε τελικό για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1977-78, όταν είχε ηττηθεί από τη Λίβερπουλ στο ΚΠΕ.

Η Μπριζ με προπονητή τον Χάγεν μεταμορφώθηκε, έχει σπουδαία μεσαία γραμμή και επιθετικούς φαρμάκι ενώ πλέον είναι και υπερπλήρης. Διαθέτει πιο βαριά φανέλα από των Βιόλα και το στυλ παιχνιδιού της μπορεί να εξουδετερώσει αυτό των Ιταλών. Βέβαια η Φιορεντίνα στηρίζεται στην έδρα της, στην Ευρώπη, μετράει 3-3-0 στο " Αρτέμιο Φράνκι". Δώδεκα συνολικά τα παιχνίδια της στην Ευρώπη (πλέι οφ, όμιλοι, »16», «8»), 5-6-1 ο απολογισμός, μοναδική ήττα στην Βιέννη από τη Ραπίντ.

pamestoixima.gr

Ενδιαφέρον στατιστικά παρουσιάζει πως και οι δέκα(10) τελευταίες εξορμήσεις της Μπριζ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, είχαν εύρος 2-3 γκολ ενώ G/G ήρθαν τα επτά από τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Φιορεντίνα...

Φαβορί στις αποδόσεις η Φιορεντίνα, αλλά νομίζω πως αδικούν και υποτιμούν την ομάδα της νεανικής αλλά "τσαγανάτης" Μπριζ, που είναι άψογη τακτικά, διαθέτει μεγάλο ατομικό ταλέντο και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Και σίγουρα είναι ικανή να «πληγώσει» τους γηπεδούχους στις μεταβάσεις της. Θα κοντράρω, λοιπόν, τους γηπεδούχους και θα πάρω το 2.00 της ΔΕ της Μπριζ. Από εκεί και πέρα... βλέπω και το 2-3 γκολ, με απόδοση 1,92.

mixos
ANTI-BOOKER SPECIALIST
Ευάγγελος Μίχος
02/05/2024 - 11:58
Goal - Goal
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός
1.84
Χ2
Φιορεντίνα - Κλαμπ Μπριζ
2
Σούπερ Τριπλή Προσφορά* Γνωριμίας. Χωρίς Κατάθεση. Δωρεάν για όλους!